Papilloma. Motive de îngrijorare?

Asociaţia Provita, Filiala Bucureşti a lansat pe 10 octombrie 2008 un material informativ despre vaccinul Gardasil/Cervarix. Acest vaccin va fi utilizat începând cu luna octombrie 2008 într-o campanie a Guvernului României de vaccinare a elevelor de 11-12 ani contra infecţiei cu virusul HPV, (papilomavirusul uman) care poate duce la îmbolnăvirea de cancer de col uterin.

GARDASIL  – UN  VACCIN  PERICULOS !

Ce este Gardasil?

– Un vaccin cu scopul declarat de a preveni infecţia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care poate duce la cancer de col uterin).

– A fost introdus recent în ţara noastră; începând cu octombrie 2008 se desfăşoară prima campanie de vaccinare la fete de 11-12 ani.

– În momentul de faţă există 2 tipuri de vaccin anti-HPV: Cervarix şi Gardasil.

– Frecvenţa infecţiilor cu HPV a crescut în ultimii 15 ani cu 500%, în SUA.

– Infecţia cu HPV este considerată o „maladie a viitorului”.

La cine apare infecţia cu HPV?

În mod sigur nu apare la fetiţele de 11-12 ani, vizate de campania Guvernului României!

Infecţia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetiţe!

– Obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infecţia cu HPV.

Când apare cancerul de col uterin?

– Acest cancer apare după infecţia cu virusul HPV (unul din tipurile oncogene) pe un „col uterin receptiv” – adică deja afectat de boli cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază)- precum şi de alţi factori favorizanţi precum fumatul.

– Leziunile produse la nivelul colului uterin vor determina o modificare la nivelul genelor oncogene, provocând formarea cancerului; aceste modificări pot fi produse şi de către contraceptive orale precum şi alţi factori mai puţin cunoscuţi.

– Progresia de la infecţia iniţială la leziunile pre-invazive şi, ulterior, cancer invaziv (cancer în fază tardivă), necesită o perioadă de chiar şi 10 ani sau mai mult.

Cât de eficient e vaccinul?

Nu se ştie încă! În momentul de faţă nu există încă date care să dovedească eficienţa vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului invaziv. Va trece încă destul timp până când astfel de date vor deveni disponibile, pentru că vaccinul se utilizează pe plan mondial de doar câţiva ani, în timp ce perioada de la infectarea cu HPV până la apariţia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani. Din acelaşi motiv, există prea puţine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin.

Ce ştim sigur despre vaccin?

–  Că vaccinul nu vindecă o infecţie deja existentă!

– Că are efecte secundare!

Care sunt efectele secundare?

–  mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri;

– şoc anafilactic şi epilepsie;

– paralizii;

– atacuri de panică şi tulburări circulatorii;

– stare de rău, dureri de cap şi de spate;

– căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei);

– tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli;

– lipsa poftei de mâncare, depresie;

– ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă;

– meningită virală;

– deces.

CAZURI MORTALE: până în acest moment, în SUA s-au raportat 21 de decese posibil asociate cu Gardasil. Alte două decese s-au constatat în Germania şi Austria. De asemenea în SUA s-au înregistrat alte aproape 10.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcină. Pentru motivele de mai sus, noi nu încurajăm folosirea acestui vaccin. Decizia vă aparţine.

De ce este greşită această prevenţie (vaccinarea)?

–   Premizele de la care se pleacă pentru prevenirea cancerului de col sunt greşite; se crede că vaccinul va rezolva totul şi nu se iau în considerare cauzele directe ale infecţiei şi bolii: relaţiile sexuale de la o vârstă fragedă; partenerii multipli; contractarea bolilor cu transmitere sexuală (gonoree, etc.); fumatul; folosirea contraceptivelor orale, etc. Toţi aceşti factori favorizează producerea cancerului de col uterin.

–   În locul eliminării cauzelor, riscăm să ne îmbolnăvim copiii (fetele) administrându-le un vaccin încă insuficient testat şi mai ales cu multe efecte secundare, despre care nu se vorbeşte.

Totuşi, cum mă pot apăra de infecţia cu HPV/cancerul de col uterin?

–   Evitaţi factorii favorizanţi de mai sus;

–   Efectuaţi Testul Babeş-Papanicolau de două ori pe an, dacă aţi început activitatea sexuală.

De ce ar aproba guvernul administrarea unui vaccin periculos?

Pentru că „este vorba despre bani”. Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor.

Am auzit că vaccinarea cu Gardasil este „obligatorie”. este adevărat?

NU. Nici un vaccin nu poate fi administrat „obligatoriu”.

Cum îmi pot feri copiii de acest vaccin?

Orice părinte are dreptul de a refuza vaccinarea copilului său, semnând o declaraţie pe propria răspundere.

(Informaţii luate de pe Altermedia.info)

Reclame

7 gânduri despre “Papilloma. Motive de îngrijorare?

 1. Daca aceasta campanie impotriva vaccinurilor nu s-ar fi transformat intr-o campanie de dezinformare, ar fi toate lucrurile in regula. Insa nu este admisibil ca anumiti oamenii(oricine ar fi ei) sa prezinte informatii false. In materialul de mai sus se sustine ca de fapt fetitele nu sunt expuse la acest cancer si ca el apare doar la femeile active sexual, insa sa nu uitam ca un vaccin nu este un medicament curativ, un vaccin se adminstreaza profilactic si e de asteptat sa se administreze cu un timp oarecare de contaminarea bolii(infectiei). In plus, nu doar acest vaccin costa bani, toate costa bani – iar daca era vorba doar de o campanie de castigat bani, ar fi putut foarte bine sa dea in loc de un vaccin adevarat, apa distilata. Oricum, nu cred ca fetitele vaccinate sau parintii acestora se pun sa faca teste biochimice cu vaccinul administrat. Despre vaccinurile care nu ucid pe http://wordarmy.wordpress.com/2009/02/01/despre-vaccinurile-care-ucid/

  • Ideea ar trebui sa se indrepte spre informarea parintilor si educarea copiilor. Sau sa ne asteptam ca in curand sa nu mai avem adolescente virgine? De ce se prefera aceasta cale? Suntem dispusi sa acceptam efectele secundare? Vrem sa riscam sanatatea copiilor nostri? Nu mai bine gandim de 10 ori si taiem o singura data?

 2. Scrie mai sus! 😛

  De ce ar aproba guvernul administrarea unui vaccin periculos?
  Pentru că „este vorba despre bani”. Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor.

 3. Si inca o intrebare: daca in Romania se face in masa un vaccin cu bani guvernamentali … si un vaccin care nu e eficient … oare exista interese ascunse? 😀 Financiare … of course …

 4. Naseul shit! Sa inteleg ca de fapt vaccinul mai mult rau face decat bine! Conform hotnews.ro: „Astazi peste 30 de milioane de femei din 105 tari ale lumii au fost vaccinate impotriva cancerului cervical. ”

  Si asta m-a amuzat teribil: „Pe de alta parte, oportunitatea vaccinarii impotriva HPV este intens dezbatuta din punct de vedere moral – in fond vorbim despre cea mai raspindita infectie sexuala. Cum vaccinarea trebuie facuta in scoala, se ridica intrebarea daca nu va relaxa prea mult moravurile elevilor.” :))

  Info luate de la http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4702550-sunt-importante-descoperirile-care-luat-premiul-nobel-pentru-medicina-controversele-din-jurul-hiv-hpv.htm

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s