Pe timp de frig…

Câteva motive pentru care sunt bune căciula, fularul şi mănuşile

1499308209_db7b22999a1. Când este frig, organismul reacţionează încercând să limiteze pierderile de căldură prin scăderea fluxului de sânge de la nivelul extremităţilor (prin vasoconstricţie). La nivelul mâinilor şi picioarelor acest aport scăzut de sânge se va traduce prin amorţirea şi răcirea lor, însă la nivelul creierului i-ar putea afecta funcţionarea.

2. Peste 70% din căldura corpului este pierdută prin intermediul capului, mâinilor şi picioarelor. Testele arată că un indivit îmbrăcat foarte sumar, dar cu picioarele, mâinile şi capul acoperite rezistă mult mai bine într-un mediu rece decât unul îmbrăcat gros, dar cu extremităţile descoperite.

3. Pentru cei care au avut sinuzită, căciula este un element care ne ajută la scăderea probabilităţii de a reapărea.

4. Frigul şi vântul contribuie la îmbătrânirea pielii. În acest caz, mănuşile sunt salvatoare pentru mâini frumoase, neuscate şi neridate.ITALY FASHION

5. Este ştiut deja efectul temperaturilor scăzute asupra gâtului. Gâtul cuprinde o serie de elemente anatomice foarte importante şi în acelaşi timp sensibile. Un alt motiv pentru care fularul să nu lipsească din garderoba noastră.

6. Un alt motiv este evitarea durerilor de cap. Frigul le poate cauza fie direct, fie indirect, prin scăderea rezistenţei la infecţii.

7. Şi de ce nu să ne gândim şi la acest ultim motiv? Sunt elemente de vestimentaţie care te ajută să arăţi bine şi să fii în pas cu moda!

Un gând despre “Pe timp de frig…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s