Câteva motive pentru care SPORTUL este SĂNĂTOS

1. Vă întăriţi musculatura! Asta înseamnă postură mai bună şi energie mai multă.1129359_29321085

2. Vă stimulaţi metabolismul! În acest fel scăpaţi de surplusul de ţesut adipos într-un mod sănătos. Curele de slăbire drastice şi care nu includ activitatea fizică, vă fac mai mult rău decât bine: o parte din kilogramele date jos se vor datora topirii maselor musculare.

3. Vă ajutaţi sistemul cardio-vascular. Chiar dacă la sfârşitul exerciţiilor s-ar putea să gâfâiţi şi să simţiţi că vă iese inima din piept, punerea muşchilor în mişcare mobilizează sângele. În plus, favorizează întoarcerea venoasă, ceea ce va ajuta la prevenirea varicelor.

4. Transpiraţi, iar ceilalţi nu vă vor judeca pentru asta. Transpiraţia are multiple roluri, cel mai important fiind de eliminare a toxinelor din organism. Atenţie însă! Odată cu ele, se va elimina şi apă, aşa că aveţi grijă să vă rehidrataţi.

5. Vă stimulaţi secreţia de endorfine. Astfel, vă veţi simţi mai fericiţi, veţi avea mai multă energie şi veţi avea un sistem imunitar puternic.

6. Sportul în general vine cu un stil de viaţă sănătos. În momentul în care munceşti pentru sănătatea ta, nu mai vrei să mănânci prăjeli, fast-food-uri sau dulciuri. Alimentaţia sănătoasă îţi va influenţa aportul nutritiv (vitamine şi minerale, de exemplu, spre deosebire de grăsimi saturate şi carbohidraţi în exces), greutatea, sistemul vascular (renunţarea la grăsimile saturate şi tutun va fi o binecuvântare) etc.

Aveţi însă grijă la cum practicaţi activitatea fizică! Mai ales dacă aveţi o condiţie fizică ce nu vă permite, nu ar trebui să vă forţaţi organismul.

Reclame

2 gânduri despre “Câteva motive pentru care SPORTUL este SĂNĂTOS

  1. Pingback: 10 legi generale pentru sanatatea dumneavoastra « SheDoctor’s Weblog

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s