Totul despre hepatite şi virusurile hepatitice

389531mUn subiect vast, căutat, dar cu prea multe întrebări şi prea puţine răspunsuri pentru cei interesaţi. Nu sunt adepta reclamelor, dar cartea domnului prof. dr. Adrian Streinu-Cercel – „Totul despre hepatite şi virusurile hepatitice” vine cu toate răspunsurile de care aveţi nevoie, explicate simplu şi succint.

În continuare, vă voi prezenta numai modalităţile de transmitere a hepatitelor virale. În acest fel, vom pune din nou preţ pe profilaxie, aplicând regula de aur „mai bine să previi decât să repari”.

Virusul hepatitic A

Principala cale de transmitere este cea fecal-orală (este numit şi „boala mâinilor murdare”). Acest mod de transmitere este favorizat şi de toaletele publice, unde nu toată lumea respectă cu stricteţe normele de igienă (a mâinilor).

Virusul hepatitic B

Se transmite prin soluţii de contiguitate: prin sânge (deci folosirea instrumentarului medical nesterilizat corespunzător, alte obiecte înţepătoare contaminate cum ar fi forfecuţe de unghii, lame de ras, piercing, tatuaje, ace), pe cale sexuală, pe cale verticală de la mamă la făt, prin salivă (sărut, periuţa de dinţi). NU se transmite prin: utilizarea în comun a grupului sanitar, tacâmuri, veselă, pupat, strângere de mână, mângâieri.

Virusurile hepatitice C şi D au acelaşi mod de transmitere ca virusul hepatitic B, iar virusul hepatitic E se ia la fel ca virusul hepatitic A.

Reclame

Un gând despre “Totul despre hepatite şi virusurile hepatitice

  1. Este bine venita aceasta carte pentru noi pacientii din Romania,mai ales in situatia de fata .Eu am auzit de aceasta carte si de domnul prof.dr. Adrian Streinu-Cercel ,este un bun specialist ca si fostul meu var dr.Cadariu Gheorghe,medic igienist care a fost la Bucuresti.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s