Vrei să slăbeşti? Spală-te pe dinţi!

Există fel şi fel de diete, cure şi regimuri miraculoase care te ajută să slăbeşti, mai repede sau mai lent. Unele funcţionează, altele nu. Problema lor este controversată, dat fiind că destul de multe dintre ele pot avea repecursiuni negative asupra organismului. Un lucru este totuşi cert: mai puţine calorii înseamnă mai puţine kilograme. Adică, pe lângă calitate, contează foarte mult şi cantitatea alimentelor ingerate.

Bun, şi totuşi ce legătură este între spălat pe dinţi şi slăbit?

Ridicaţi-vă de la masă sătui, dar nu îmbuibaţi„. Uşor de zis, greu de făcut.  Însă obiceiul de a te spăla pe dinţi te va ajuta să faci acest lucru, eliminând acel aport caloric care face diferenţa între „sătul” şi „îmbuibat”. Şi după cum am spus, mai puţine calorii înseamnă mai puţine kilograme.

Cum? În primul rând, este important să îţi formezi obiceiul de a mânca la masă (nu pe canapea, la televizor, la film). De asemenea, e important să nu combini mâncatul cu alte activităţi (cititul sau statul la taclale). Asta nu înseamnă să taci chitic, dar faptul că te concentrezi asupra mesei îi va permite şi creierului tău să proceseze această activitate mai bine. Umplerea stomacului va fi astfel conştientizată şi la nivel cortical. Adică la sfârşitul mesei vei ajunge să fii sătulă şi VEI SIMŢI că eşti sătulă.

Pe de altă parte, dacă stai la taclale la masă sau dacă mănânci la un film, vei simţi mereu că mai vrei să guşti/ronţăi ceva (vei ajunge să fii sătulă FĂRĂ SĂ SIMŢI că eşti sătulă).

Odată lămurit acest aspect, nu mai trebuie decât un lucru: după ce ai terminat, ridică-te de la masă şi spală-te pe dinţi. Nu amâna! Pur şi simplu, după ce ai terminat de strâns masa, spală-te pe dinţi! Apoi continuă-ţi restul activităţilor. Cinci minute mai târziu nici nu îţi veţi mai aduce aminte că îţi mai era „foame”.

Un alt aspect: ai încercat vreodată să mai mănânci ceva după ce te spălasei pe dinţi? Dacă nu, încercă o dată! Vei vedea că mâncarea nu va avea deloc un gust satisfăcător şi pofta ţi se va tăia repede. Gândul la ce gust ar avea mâncarea dacă ai mai mânca ceva după ce te speli pe dinţi va fi un factor în plus care să te ţină departe de frigider.

Din această cauză, este destul de important ce fel de persoană eşti: genul care preferă să rabde dacă eşti genul de persoană care

Alte câteva sugestii:

  • după masă, bea un pahar cu apă; uneori, lipsa de saţietate este doar o formă de sete – vei vedea că după ce ai mâncat şi ai băut acel pahar cu apă, nu mai ai nevoie de nimic;
  • mănâncă ce îţi place, pentru că variat = sănătos; a-ţi refuza anumite categorii de alimente (proteine, glucide, lipide) nu va face decât să acumuleze frustrări ce vor conduce, inevitabil… la frigider; nu te abţine de la dulciuri doar pentru că vrei să slăbeşti, dar înlocuieşte un milk shake din oraş (500 ml) cu unul făcut în casă (250 ml) din lapte şi fructe proaspete, pe care să îl consumi – dacă vrei, chiar zilnic – la mic dejun;
  • educă-ţi gusturile; mâncarea favorită – cartofii prăjiţi cu hamburger? te rog frumos, poţi mult, mult mai bine de atât; mai ales acum, când internetul oferă toate informaţiile de care ai nevoie  pentru a experimenta din punct de vedere culinar – reţete autohtone, mediteraneene, asiatice etc.;
  • dozează condimentele – cu referire la sare şi zahăr; poate la început ţi se va părea ciudat, dar după o scurtă perioadă de acomodare, poţi avea surpriza să recunoşti că mâncarea este la fel de savuroasă şi cu mai puţină sare sau zahăr; în fond, e vorba şi de obişnuinţă;
  • nu uita de fibrele alimentare; profită de faptul că e vară şi consumă cât mai multe legume şi fructe, ele reprezintă un plus de savoare şi nicidecum un compromis.

2 gânduri despre “Vrei să slăbeşti? Spală-te pe dinţi!

  1. Apa se bea inainte de masa,sa nu fii chiar flamand,te saturi mai repede,indicat ar fi chiar calda.Nici intr-un caz nu se bea in timpul mesei sau dupa masa!Diluiaza sucul gastric si ingreuneaza digestia!Alte tipsuri ar mai fi sa ai ambitie,sa ai masura si sa fii in contact cu oameni care au aceleasi preocupari si sa va sustineti reciproc!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s